Tuesday, December 21, 2021

Rotujenvälisten treffien prosenttiosuus

Rotujenvälisten treffien prosenttiosuus



Rotujenväliset avioerotilastot Avioerotilastot kaikkialla maailmassa paljastavat ei niin positiivisia lukuja, jotka johtuvat elämäämme viime vuonna kohdistuneesta rasituksesta. Mutta viimeisen 16 vuoden aikana rotujenvälisten parien määrä Yhdysvalloissa on kasvanut lähes 40 prosenttia, kertoo rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus väestönlaskennan raportti. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät Yhdysvaltain tilastollisesta tiivistelystä, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus, alkaen - Yleisesti ottaen, hyväksyisitkö vai paheksutko sitä, että musta mies seurustelee valkoisen naisen kanssa? Perhesuhteet.





Rotujen väliset suhteet vaihtelevat kunnittain



Allison Skinner ei työskentele, konsultoi, omista osakkeita tai saa rahoitusta millekään yritykselle tai organisaatiolle, joka hyötyisi tästä artikkelista, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus, eikä ole paljastanut mitään asiaankuuluvia sidoksia akateemisen nimityksensä lisäksi.


Mukaan rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus viimeaikainen U. väestönlaskennassa noin 15 prosenttia kaikista tuorepareista on rotujenvälisiä. Lisää rotujen välisiä suhteita ilmestyy myös tiedotusvälineissä – televisiossa, elokuvissa ja mainoksissa. Nämä suuntaukset viittaavat siihen, että suuria harppauksia on saavutettu noin 50 vuoden aikana sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi sekaantumisen vastaiset lait. Mutta psykologina, joka tutkii rodullisia asenteita, epäilin, että asenteet rotujenvälisiä pareja kohtaan eivät ehkä ole niin positiivisia kuin miltä ne näyttävät.


Aikaisempi työni oli antanut todisteita puolueellisuudesta rotujenvälisiä pareja kohtaan. Mutta halusin tietää, kuinka laajalle levinnyt tämä ennakkoluulo todellisuudessa on. Vastataksemme tähän kysymykseen yhteistyökumppani James Rae ja minä rekrytoimme osallistujia kaikkialta Yhdysvalloista.


tutkia implisiittistä rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus selkeät asenteet mustavalkoisia rotujenvälisiä pareja kohtaan. Psykologit tekevät tyypillisesti eron eksplisiittisten harhojen - jotka ovat hallittuja ja tahallisia - ja implisiittisten harhojen välillä, jotka aktivoituvat automaattisesti ja joita on yleensä vaikea hallita. Mutta joku, joka ajattelee refleksisesti, että rotujenväliset parit olisivat vähemmän vastuullisia vuokralaisia ​​tai todennäköisemmin jättäisivät lainan maksamatta, osoittaisi todisteita implisiittisestä puolueellisuudesta.


Tässä tapauksessa arvioimme eksplisiittisiä ennakkoluuloja kysymällä osallistujilta, mitä he ajattelevat samaa rotua olevista ja rotujenvälisistä pareista. Rekrytoimme yhteensä noin yhden valkoisen, yli mustan ja yli monirotuisen ihmisen raportoimaan asenteistaan. Huomasimme, että valkoiset ja mustat osallistujat kaikkialta Yhdysvalloista. osoitti tilastollisesti merkitsevää harhaa rotujenvälisiä pareja vastaan ​​sekä implisiittisellä että eksplisiittisellä mittauksella.


Sitä vastoin osallistujat, jotka tunnistettiin monirotuisiksi, eivät osoittaneet puolueellisuutta rotujenvälisiä pareja kohtaan kummallakaan mittarilla. Alla oleva kuva näyttää tulokset rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus assosiaatiotesti.


Viivat osoittavat keskimääräistä eroa siinä ajassa, jonka osallistujilta kesti yhdistää rotujenväliset parit positiivisiin sanoihin verrattuna saman rodun parien yhdistämiseen positiivisiin sanoihin. Huomaa, että monirotuisille osallistujille tämä keskimääräinen poikkeama on päällekkäinen nollan kanssa, mikä osoittaa puolueellisuuden puutetta. Seuraava on kuva, joka esittää yksityiskohtaisesti eksplisiittisen harhatestin tulokset, ja viivat mittaavat keskimääräistä eksplisiittistä harhaa rotujenvälisiä pareja vastaan.


Positiiviset arvot osoittavat puolueellisuutta rotujenvälisiä pareja kohtaan, kun taas negatiiviset arvot osoittavat puolueellisuutta rotujenvälisten parien hyväksi. Huomaa, että monirotuiset osallistujat osoittavat itse asiassa puolueellisuutta rotujenvälisten parien hyväksi. Monirotuisilla ihmisillä on vähän romanttisia vaihtoehtoja, jotka eivät muodostaisi rotujenvälistä suhdetta: Yli 87 prosenttia otokseen kuuluvista monirotuisista osallistujista ilmoitti seurusteleneensa rotujenvälisesti.


Odotimme, että niillä, jotka olivat aiemmin olleet rotujenvälisessä romanttisessa suhteessa – tai jotka olivat tällä hetkellä sellaisessa –, olisivat positiivisempia asenteita. Löysimme juuri tämän sekä valkoisille että mustille osallistujille.


Seuraavaksi halusimme testata, liittyykö läheinen kontakti – toisin sanoen laatuajan viettäminen rotujenvälisten parien kanssa – positiivisiin asenteisiin rotujenvälisiä pareja kohtaan. Psykologinen rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus on osoittanut, että yhteydenpito muiden ryhmien jäseniin pyrkii vähentämään ryhmien välisiä ennakkoluuloja. Päästäkseen tähän, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus, esitimme osallistujille kysymyksiä siitä, kuinka monta eri rotujen välistä paria he tunsivat ja kuinka paljon aikaa he viettivät heidän kanssaan.


Huomasimme, että kaikissa kolmessa roturyhmässä enemmän ihmisten välisiä kontakteja rotujenvälisten parien kanssa merkitsi positiivisempia implisiittisiä ja eksplisiittisiä asenteita rotujenvälisiä pareja kohtaan.


Lopuksi tutkimme, liittyisikö pelkkä altistuminen rotujenvälisille pareille – kuten heidän näkeminen yhteisössäsi – positiivisempaan asenteeseen rotujenvälisiä pareja kohtaan. Yleisesti ottaen osallistujat, jotka ilmoittivat altistuneensa enemmän rotujenvälisille pariskunnille paikallisessa yhteisössään, eivät raportoineet vähemmän puolueellisuudesta kuin ne, jotka ilmoittivat olevansa erittäin vähän altistuneet rotujenvälisille pareille, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus. Itse asiassa monirotuisten osallistujien joukossa ne, jotka ilmoittivat altistumisesta enemmän rotujenvälisille pariskunnille paikallisessa yhteisössään, ilmoittivat itse asiassa selkeämmin puolueellisuudesta rotujenvälisiä pareja kohtaan kuin ne, jotka olivat altistuneet vähemmän.


Mielipidemittausten mukaan vain pieni osa yhdysvaltalaisista. Kuitenkin löydömme osoittavat, että useimmat Yhdysvalloissa. sisältää sekä implisiittisiä että eksplisiittisiä ennakkoluuloja rotujenvälisiä pareja kohtaan.


Nämä ennakkoluulot olivat melko voimakkaita, ja ne ilmenivät niiden keskuudessa, joilla oli ollut läheinen henkilökohtainen kosketus rotujenvälisten parien kanssa, ja jopa sellaisilla, jotka olivat kerran olleet mukana rotujenvälisissä romanttisissa suhteissa, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus. Siitä huolimatta 14 prosenttia kaikista valtakunnallisesti syntyneistä vauvoista oli erirotuisia tai eri etnisiä – lähes kolminkertainen luku Havaijilla, luku on 44 prosenttia. Huolimatta siis jatkuvasta puolueellisuudesta rotujenvälisiä pareja kohtaan, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus, monirotuisten ihmisten määrä Yhdysvalloissa.


kasvaa vain edelleen - mikä lupaa hyvää rotujenvälisille pareille. Kirjoita artikkeli ja rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus kasvava yhteisö, jossa on enemmän kuin akateemikkoja ja tutkijoita neljästä laitoksesta.


Painos: Saatavilla olevat versiot Yhdysvallat. Ryhdy kirjoittajaksi Rekisteröidy lukijaksi Kirjaudu sisään. Mutta voisiko tutkimustietojen alla piiloutua enemmän ennakkoluuloja? Robert Mapplethorpe, "Ken Moody ja Robert Sherman" Solomon R.


Guggenheim-museo, New York Gift, Robert Mapplethorpe Foundation, Allison SkinnerNorthwestern University. Kirjoittaja Allison Skinner Psykologian tutkija, rotujenvälisten seurustelujen prosenttiosuus, Northwestern University. Mitä kukin rotu ajattelee? Rotusuhteet Avioliitto Bias Monirotuinen Sekarotu. Haluatko kirjoittaa? Rekisteröidy nyt.





uusimmat treffisivustot Yhdysvalloissa



Väestötiedot Perheen keskikoko Yhdysvalloissa Väestötiedot Syntyneiden määrä Yhdysvalloissa Väestötiedot Yhdysvallat - syntyvyys Demografiset tiedot mustien yksinhuoltajaäitien lukumäärä U. Hyödynnä lisäominaisuuksia työntekijätilin avulla. Luo työntekijätili, jotta voit merkitä tilastot suosikeiksi. Sitten voit käyttää suosikkitilastojasi otsikossa olevan tähden kautta. Hyödynnä lisäominaisuuksia todentamalla järjestelmänvalvojatilisi. Sitten voit merkitä tilastot suosikeiksi ja käyttää henkilökohtaisia ​​tilastoilmoituksia.


Ole hyvä ja kirjaudu sisään päästäksesi lisätoimintoihimme. kaikki tilastot englanninkielisessä tietokannassa, jossa on yli miljoona faktaa. Kyllä, anna minun ladata! Tämä on yksinomainen yritystoiminto.


Saat täyden pääsyn kaikkiin yritysratkaisujemme ominaisuuksiin. Statista Corporate Solutions. Välitön pääsy tilastoihin, ennusteisiin, raportteihin ja näkymiin Käyttö- ja julkaisuoikeudet Lataa eri muodoissa. Statista-tilit: Käytä kaikkia tilastoja. Perustili. Sinulla on pääsy vain perustilastoihin. Yksi tili. Ihanteellinen aloitustason tili yksittäisille käyttäjille.


Yritystili. Yritysratkaisu, joka sisältää kaikki ominaisuudet. Tilastot aiheesta " Perheet Yhdysvalloissa " Tärkeimmät tilastot. Tärkeimmät tilastot. Muut liittyvät tilastot U. siviilisääty.


Lisää sisältöä: Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua. Tilastot USA:n siviilisääty. Aiheet Avioero Yhdysvalloissa Häät ja avioliitto Perheet Yhdysvalloissa Sinkut Yhden perheen kodit Yhdysvalloissa. Lue lisää siitä, miten Statista voi tukea yritystäsi. Rotujenvälisten avioliittojen osuus vaihtelee huomattavasti puolisoiden etnisestä taustasta ja sukupuolesta riippuen. Ensimmäinen "rotujenvälinen" avioliitto nykyisessä Yhdysvalloissa oli sen naisen avioliitto, joka nykyään tunnetaan yleisesti nimellä Pocahontas. Hän meni naimisiin tupakanviljelijän John Rolfen kanssa Kveekari Zephaniah Kingsley avioitui Yhdysvaltojen ulkopuolella.


musta orjuutettu nainen, jonka hän osti Kuubasta. Hänellä oli myös kolme mustaa orjuutettua vaimoa; hän teki kaikki neljä. Hän julkaisi kolme kertaa uusintapainoksen tutkielman sekaavioliiton eduista, mikä Kingsleyn mukaan tuotti terveempiä ja kauniimpia lapsia ja parempia kansalaisia. Espanjan Floridassa, jossa Kingsley asui, häntä siedettiin, kunnes Floridasta tuli U. alueella, minkä vuoksi hän lopulta muutti perheineen Haitille nykyiseen Dominikaaniseen tasavaltaan.


Mahdollisuus mustien miesten naimisiin valkoisten naisten kanssa pelotti monia amerikkalaisia ​​ennen sisällissotaa. Se suurennettiin suurimmaksi uhkaksi yhteiskunnalle, mustien vapauttamisen seuraukseksi: heidän mukaansa nämä raivot viidakon pedot raiskasivat, saastuttaisivat ja tahrasivat valkoisia amerikkalaisia ​​naisia. Ensimmäinen laillinen mustavalkoinen avioliitto Yhdysvalloissa oli kuitenkin afroamerikkalaisen professorin William G. Allenin ja valkoisen opiskelijan Mary Kingin avioliitto oli salainen, ja he lähtivät maasta välittömästi Englantiin eivätkä koskaan palaa.


Vaikka Abraham Lincoln vastusti orjuutta Charlestonissa Illinoisissa vuonna pitämässään puheessa, hän sanoi: "En ole enkä ole koskaan kannattanut sitä, että neekereistä tehdään äänestäjiä tai valamiehistöjä, enkä saa heidät toimimaan virassa tai avioitumaan valkoisten kanssa. ihmiset. Minä kannatan valkoiselle rodulle osoitettua ylivoimaista asemaa yhtä paljon kuin kuka tahansa.". Teoksessa Social Trends in America and Strategic Approaches to the Negro Problem, ruotsalainen taloustieteilijä Gunnar Myrdal luokitteli sosiaaliset alueet, joilla etelävalkoiset amerikkalaiset asettivat mustien amerikkalaisten vapauden rajoituksia rotuerottelun kautta, pienimmästä tärkeimpään: perusjulkinen laitos. pääsy, sosiaalinen tasa-arvo, työpaikat, tuomioistuimet ja poliisi, politiikka ja avioliitto.


Tämä järjestyskaavio havainnollistaa tapaa, jolla erottelun esteet putosivat: Vähemmän tärkeä oli erottelu julkisissa peruslaitoksissa, joka poistettiin kansalaisoikeuslailla. Kuitenkin sitkein laillisen erottelun muoto, rotujen välisen avioliiton kieltäminen, sitä ei kumottu kokonaan ennen kuin Yhdysvallat kumosi viimeiset sekaantumisen vastaiset lait.


Korkein oikeus korkeimman oikeuden puheenjohtajan Earl Warrenin johdolla yksimielisessä päätöksessä Loving v. Yksilöiden eri iät, jotka huipentuvat sukupolvien jakautumiseen, ovat perinteisesti vaikuttaneet suuresti siihen, kuinka sekalaiset parit amerikkalaisessa yhteiskunnassa nähdään. Rotujenvälisiä avioliittoja on tyypillisesti korostettu Yhdysvalloissa kahdella näkökulmalla: tasa-arvoisuus ja kulttuurinen konservatismi. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että tekijä, joka vaikuttaa merkittävästi yksilön valintoihin avioliiton suhteen, on sosioekonominen asema "SES" eli henkilön tulojen, koulutuksen, yhteiskuntaluokan, ammatin jne.


Esimerkiksi Newcastlen yliopiston käyttäytymis- ja evoluutiokeskuksen tutkimus vahvisti, että naisilla on taipumus mennä naimisiin sosioekonomisessa asemassa; tämä vähentää alhaisen SES-miesten avioliiton todennäköisyyttä.


Tutkimus Jenifer L. Bratter ja Rosalind B. King tutki koulutusresurssien tietokeskuksen puolesta, lisäsikö rotujen rajojen ylittäminen avioeron riskiä. Avioliittokohortien vertailut paljastivat, että kaiken kaikkiaan rotujenvälisten parien avioerot ovat korkeammat, erityisesti niillä, jotka menivät naimisiin myöhään. Nämä tiedot ovat peräisin Zhang-paperin taulukosta 3, malli 4, joka sisältää kaikki mallin säätimet.


Valkoinen aviomies ja valkoinen vaimo -pareja käytetään kontrollina. Luvut ovat suhteellisia määriä, joilla rotujenväliset parit eroavat esim. mustan miehen ja valkoisen vaimon parisuhde on 1. Rotujenvälisten avioliittojen määrä on jatkanut tasaista kasvuaan sen jälkeen, kun korkein oikeus antoi tuomion asiassa Loving v. Virginiassa, mutta edustaa myös edelleen absoluuttista vähemmistöä avioparien kokonaismäärässä. Yhdysvaltain väestönlaskentatoimiston mukaan rotujenvälisten naimisissa olevien parien määrä on kasvanut vuodesta , vuonna , vuonna , , vuonna , 1,, in ja 2,, vuonna ; osuus 0.


Nämä tilastot eivät ota huomioon esi-isien sekoittumista saman "rodun" sisällä; e. avioliittoa, jossa on intialaisia ​​ja japanilaisia ​​esivanhempia, ei luokiteltaisi rotujenväliseksi väestönlaskennan vuoksi, että molemmat kuuluvat samaan kategoriaan. Samoin, koska latinalaisamerikkalainen ei ole rotu vaan etninen alkuperä, latinalaisamerikkalaisia ​​avioliittoja ei-latinalaisamerikkalaisten kanssa ei rekisteröidä rotujenvälisiksi, jos molemmat kumppanit ovat samaa rotua.


musta latinalaisamerikkalainen, joka menee naimisiin ei-latinalaisamerikkalaisen mustan kumppanin kanssa. Mitä tulee ulkoavioliittoon, latinalaisamerikkalaisilla miehillä, jotka tunnistettiin valkoisiksi, oli ei-latinalaisamerikkalainen vaimo useammin kuin muilla latinalaisamerikkalaismiehillä. Pöytä U. Census Bureaun American Community Survey osoittaa, että vuonna naimisiin menneiden valkoisten joukossa puolisoiden rodussa oli erilaisia ​​sukupuolen mukaan.


Yli neljäsosa valkoisista miehistä Sitä vastoin tutkimuksessa havaittiin, että vuonna [19]. Tutkimus U. Census Bureaun American Community Survey totesi, että vuonna [20]. Avioliitot eurooppalaisten ja aasialaisten välillä ovat yhä yleisempiä molemmille sukupuolille Yhdysvalloissa. Molempien sukupuolten aasialaiset amerikkalaiset, jotka ovat U. Väestönlaskenta osoitti, että aasialais-valkoinen avioliitto oli yleisin. Valkoisten naisten yleisin avioliittopari aasialaisamerikkalaisten kanssa oli filippiiniläisten miesten kanssa 12, , intialaisten miesten kanssa 11, , joita seurasivat japanilaiset miehet 3 ja kiinalaiset miehet 3. Valkoisilla miehillä yleisin oli japanilaisten naisten kanssa 21, , intialaisten naisten kanssa. 17, , jota seurasivat filippiiniläiset 4 ja kiinalaiset 2, valkoisten ja ei-valkoisten välisiä avioliittoja estävät sekoittumista estävät lait vaikuttivat aasialaisiin maahanmuuttajiin ja heidän puolisoihinsa 1600-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.


mennessä 28 osavaltiota kielsi tietyt rotujenvälisen avioliiton muodot. Kahdeksan osavaltiota, mukaan lukien Arizona, Kalifornia, Mississippi, Montana, Nevada, Oregon, Texas ja Utah, laajensivat kieltojaan koskemaan aasialaista syntyperää olevia ihmisiä. Arizonan, Kalifornian, Mississippin, Teksasin ja Utahin lait viittasivat "mongoleihin".


Kaliforniassa asuvat aasialaiset eivät saaneet sekoittumista estäviä lakeja mennä naimisiin valkoisten amerikkalaisten kanssa ryhmän kanssa, johon kuului latinalaisamerikkalaisia.


Nevada ja Oregon viittasivat "kiinalaisiin", kun taas Montana luetteli sekä "kiinalaiset" että "japanilaiset". Dasilta evättiin Yhdysvaltain kansalaisuus, koska hän avioitui "kansalaisuuteen kelpaamattoman ulkomaalaisen kanssa". Vuonna syntyi kiista Arizonassa, kun intialainen maanviljelijä meni naimisiin yhden valkoisen vuokralaisensa 16-vuotiaan tyttären kanssa.


Los Angelesin piirikunta; lainsäätäjä kuitenkin ryhtyi nopeasti muuttamaan lakeja kieltämään tällaiset avioliitot myös tapauksen jälkimainingeissa. Myöhään Los Angelesin piirikunnassa Kaliforniassa tehty tutkimus osoitti, että japanilaiset menivät keskimäärin todennäköisemmin naimisiin rotunsa ulkopuolella verrattuna läänin kiinaisiin ja korealaisiin. Vuonna , korealaisilla oli a. Tutkimus osoitti myös, että Yhdysvalloissa asuvien aasialaisten joukossa rotunsa ulkopuolella naimisiin menneiden naisten osuus oli suurempi kuin miesten.


Tarkemmin sanottuna korealaisista amerikkalaisista naisista on suurempi osuus rotujenvälisistä avioliitoista kuin kiinalaiset tai japanilaiset naiset. Tutkimuksessa katsottiin, että avioliitot muiden aasialaisten kanssa, jotka eivät kuulu henkilön etniseen alkuperään, olivat rotujenvälisiä avioliittoja, esimerkiksi korealainen menee naimisiin japanilaisen kanssa. Sukupuolen rooli rotujenvälisessä avioerodynamiikassa, löydetty yhteiskuntatutkimuksista Jenifer L.


Historiallisesti mustien ja valkoisten ihmisten, kuten mulattien ja kvadroonien, sekarotuiset jälkeläiset määriteltiin usein alempaan rotuluokkaan, esimerkkiin "yhden pisaran säännöstä" keinona ylläpitää rotujen hierarkiaa. Kun orjuus oli laillista, useimmat sekalaiset lapset olivat peräisin afroamerikkalaiselta äidiltä ja valkoiselta isältä. Afroamerikkalaisen miehen ja valkoisen naisen välisiä suhteita paheksuttiin syvästi, mikä johtuu usein siitä, että miehiä kuvattiin usein seksuaalisiksi vaaroiksi.


Vuoteen mennessä sekaavioliitot muuttuivat yleisemmiksi valkoisen naisen ja afroamerikkalaisen miehen välillä. Kun orjuus lakkautettiin, sekaavioliitto oli yleisempää korkeasti koulutettujen ja varakkaampien afroamerikkalaisten keskuudessa. Sekaavioliitoissa saavutettiin tasapaino rodun ja sosioekonomisen arvovallan välillä. Väestöt osoittivat, että mustien ja valkoisten ihmisten välinen rotujen välinen avioliitto oli vähiten todennäköistä etelässä ja todennäköisimmin lännessä, erityisesti länsirannikolla.


Väestönlaskennassa 0. Kymmenen vuotta myöhemmin 0. Sitä vastoin Länsi-U. Väestyksessä mustien miesten prosenttiosuus Länsi-Yhdysvalloissa. rotujenvälisissä avioliitoissa filippiiniläiset amerikkalaiset ovat usein naimisissa intiaanien ja alaskan alkuperäiskansojen kanssa. 1600-luvulla, kun filippiiniläiset olivat Espanjan vallan alla, espanjalaiset siirtolaiset varmistivat filippiiniläisten kaupan Filippiinien ja Amerikan välillä.


Kun meksikolaiset kapinoivat espanjalaisia ​​vastaan, filippiiniläiset pakenivat ensin Meksikoon ja matkustivat sitten Louisianaan, missä yksinomaan miespuoliset filippiiniläiset menivät naimisiin intiaanien kanssa. Vuosina Filippiiniläiset amerikkalaiset työläisyhteisöt kasvoivat myös Alaskassa, ja filippiiniläisamerikkalaiset miehet menivät naimisiin alaskalaisista syntyperäisten naisten kanssa. Le arvioi, että aasialaisamerikkalaisten keskuudessa 1. Historiallisesti kiinalaisamerikkalaiset miehet menivät naimisiin afroamerikkalaisten naisten kanssa suuressa osuudessa avioliittojen kokonaismäärästä, koska vain harvat kiinalaisamerikkalaiset naiset olivat Yhdysvalloissa.


Emansipaatiojulistuksen jälkeen monet amerikkalaiset kiinalaiset muuttivat eteläisiin osavaltioihin, erityisesti Arkansasiin, työskentelemään viljelmillä. Kiinan poissulkemislain jälkeen kiinalaisamerikkalaismiehillä oli vähemmän potentiaalisia etnisesti kiinalaisia ​​vaimoja, joten he menivät yhä useammin naimisiin afroamerikkalaisten naisten kanssa länsirannikolla.


Rotujen välinen ero sukupuolten välillä intiaanien keskuudessa on pieni. Historiallisesti Latinalaisessa Amerikassa ja vähemmässä määrin Yhdysvalloissa intiaanit ovat menneet naimisiin paljon.


Monissa Latinalaisen Amerikan maissa on suuri mestizopopulaatio; monissa tapauksissa mestitsot ovat suurin etninen ryhmä omissa maissaan.


Yhdysvalloissa intiaanien ja afroamerikkalaisten välisiä rotujenvälisiä liittoja on ollut olemassa myös 1500-luvun alusta 1900-luvun alkuun, mikä on johtanut siihen, että joillakin afroamerikkalaisilla on intiaaniperintöä.


Amerikan intiaanit ja mustat afrikkalaiset ovat sekoittuneet toistuvasti koko Amerikan historian ajan. Kun intiaanit hyökkäsivät eurooppalaiseen Jamestownin siirtokuntaan Virginiassa vuonna, he tappoivat eurooppalaiset, mutta ottivat afrikkalaiset orjat vangiksi ja integroivat heidät vähitellen. Rotujen välisiä suhteita esiintyi afroamerikkalaisten ja muiden rannikkovaltioiden heimojen jäsenten välillä.


Siirtymäkauden aikana, jolloin afrikkalaisista tuli ensisijainen orjuutettu rotu, intiaanit orjuutettiin joskus heidän kanssaan. Afrikkalaiset ja intiaanit työskentelivät yhdessä, jotkut jopa menivät naimisiin ja heillä oli sekalaisia ​​lapsia. Afrikkalaisten ja intiaanien välinen suhde nähtiin uhkana eurooppalaisille ja eurooppalaisamerikkalaisille, jotka yrittivät aktiivisesti jakaa intiaanit ja afrikkalaiset ja asettaa heidät toisiaan vastaan. 1700-luvulla jotkut intiaaninaiset kääntyivät vapautetuiksi tai paenneiksi afrikkalaisiksi miehiksi, koska miesväestön määrä oli vähentynyt intiaanikylissä.


Samaan aikaan Amerikan varhainen orjaväestö oli suhteettoman paljon miehiä. Tietojen mukaan jotkut intiaaninaiset ostivat afrikkalaisia ​​miehiä orjiksi. Naiset vapauttivat ja avioituivat miehet heimoonsa, joita eurooppalaiset myyjät eivät tienneet. Jotkut afrikkalaiset miehet valitsivat intiaaninaisia ​​kumppanikseen, koska heidän lapsensa olisivat vapaita, koska lapsen asema seurasi äidin asemaa.


Miehet saattoivat mennä naimisiin joidenkin matrilineaaristen heimojen kanssa ja tulla hyväksytyiksi, koska heidän lastensa katsottiin edelleen kuuluvan äidin kansaan.


Kun Euroopan laajentuminen lisääntyi kaakkoisosassa, afrikkalaisten ja intiaanien avioliittojen määrä lisääntyi. Historiallisesti rotujen välinen avioliitto Yhdysvalloissa oli suuren julkisen vastustuksen kohteena, usein tabu [43], erityisesti valkoisten keskuudessa. Se tapahtui vasta vuonna, jolloin yli puolet amerikkalaisista hyväksyi tällaiset avioliitot yleensä.


Asenteet rotujenvälisiä avioliittoja kohtaan voivat vaihdella liiton rodun ja niitä tuomitsevan henkilön mukaan - esimerkiksi mustat naiset hyväksyivät vähemmän mustien miesten ja valkoisten naisten avioliittoja kuin päinvastoin, ja aasialaiset miehet hyväksyivät vähemmän valkoisten miesten ja aasialaisten naisten avioliittoja. kuin päinvastoin, mikä johtuu ilmeisesti kumppanin kilpailusta.


On syntynyt termi kuvaamaan sosiaalista ilmiötä, niin sanottua "avioliiton puristamista" afroamerikkalaisnaisille. Historiallisesti monet amerikkalaiset uskonnot eivät hyväksyneet rotujenvälistä avioliittoa. Raamatun kirjailijat tukevat vähemmän todennäköisesti rotujenvälistä avioliittoa aasialaisten ja latinolaisten kanssa. Valkoiset, jotka osallistuvat monirotuisiin seurakuntiin tai harjoittavat antaumuksellisia uskonnollisia käytäntöjä, tukevat todennäköisemmin rotujenvälisiä avioliittoja. Lapset, jotka ovat saaneet uskonnollista kasvatusta ei-länsisissä osavaltioissa, erityisesti etelässä, olivat harvemmin seurustelleet rotujen välillä kuin lapset, joilla ei ollut uskonnollista kasvatusta.


Baylorin yliopiston tutkimuksen mukaan "ihmiset, joilla ei ole uskonnollista sitoutumista, eivät olleet tilastollisesti todennäköisemmin avioliitossa kuin evankeliset tai pääprotestantit tai ihmiset muista uskonnoista" [54] yhtä poikkeusta, katolilaisia ​​lukuun ottamatta.


Katoliset olivat kaksi kertaa todennäköisemmin solmimassa rotujenvälistä avioliittoa kuin muut ihmiset. Jotkut uskonnot opettavat aktiivisesti rotujenvälisiä avioliittoja vastaan. Esimerkiksi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko suosittelee rotujenvälisten avioliittojen kieltämistä, mutta ei kiellä sitä. Jopa 1900-luvulla avioliitto juutalaisuuden alakulttuurien välillä oli harvinaista.


Itä-Euroopan juutalaiset olivat eniten analysoitu alaryhmä, koska heillä oli suurin läsnäolo Yhdysvalloissa. Aikana -, vain 2. Tämä luku nousi vain 3:een. Yksi suurimmista tekijöistä, jotka saivat juutalaiset luopumaan sekaavioliitosta, oli sulautumisen pelko ja identiteetin menettäminen. Vaikka sulatusuunikulttuurin alku näytti kannustavan monimuotoisuutta, se nähtiin myös uhkana juutalaiselle kulttuurille ja uskonnolle.


Kuitenkin pelättiin myös vainoa rodullisten jännitteiden ja toistuvan syrjinnän vuoksi.

No comments:

Post a Comment